sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Suklaaruusu kakku




Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).
Uuni 200 astetta.

Helppo suklaakakkupohja:
60 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 ½ dl sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
90 g voita
1 dl kevytmaitoa
3 munaa
Täyte:
5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
(1 dl vahvaa kahvia ja 1 rkl sokeria)
300 g tummaa suklaata

Kostutus:
1 ½ dl vahvaa kahvia
¾ tl sokeria
½ dl maitoa
Valuva suklaakuorrute:
1 dl kuohukermaa
130 g tummaa suklaata
Koristelu:
200g tummaa suklaata
3/4  dl glugoosisiirappia

Helppo suklaakakkupohja:
60 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 ½ dl sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
90 g voita
1 dl kevytmaitoa
3 munaa

Leikkaa suklaa rouheeksi. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon suklaarouhe.
Sulata voi. Lisää joukkoon maito ja sitten munat vispilällä sekoittaen. Yhdistä voi- ja jauhoseos keskenään. Kaada taikina vuokaan. Huomaa, että tämän tapaiset kakkupohjat kohoavat herkästi keskeltä reunoja korkeammiksi. Pyyhevinkin avulla saat tasaisemman lopputuloksen.
Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Huomaa, että puutikulla tehty ”kypsyystesti” ei ole täysin luotettava, sillä pohjataikinan sisältämä suklaa tarttuu tikkuun, vaikka pohja olisikin jo kypsä. Ota kakku uunista, kun paistoaika on täynnä ja kakku on paistunut muhkeaksi. Vahinko ei ole sekään, jos pohja jää keskeltä hieman mutakakkumaiseksi. Anna kakkupohjan jäähtyä ja laita jääkaappiin. Leikkaa viileänä kolmeen osaan.

Täyte:
5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
(1 dl vahvaa kahvia ja 1 rkl sokeria)
300 g tummaa suklaata

Vatkaa vispikerma vaahdoksi (jos et lisää kahvia, jätä vaahto löysemmäksi). Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää tuorejuuston joukkoon kahvi ja sokeri. Jos et halua täytteeseen kahvin makua, jätä kahvi ja sokeri pois.

Sekoita tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon. 

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää suklaasula täytevaahtoon. Jäähdytä täyte kunnolla.

Kostutus:
1 ½ dl vahvaa kahvia
¾ tl sokeria
½ dl maitoa

Keitä vahva kahvi kostuketta ja täytettä varten laittamalla kaksi kahvimittaa yhtä kuppia kohden. Sulata kuumaan kostukekahviin sokeri ja lisää sitten maito.
Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta maitokahvilla. Levitä päälle neljännesosa  täytteestä. Laita seuraava pohja, kostuta, levitä toinen neljännes täytettä ja nosta kanneksi viimeinen pohjalevy. Kostuta.
 Levitä loput täytteestä kakun pinnalle. Nosta kakku jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta täytekerrokset ja pinta jähmettyvät. Vinkki: Voit tasoittaa kakun pintaa lisää jähmettymisen jälkeen kastamalla levityslastaa kuumaan veteen. Lastan tulee olla hivenen kostea, jotta täyte ei tarraa siihen kiinni.

Valuva suklaakuorrute:
1 dl kuohukermaa
130 g tummaa suklaata

Mittaa kuorrutteen kerma lautaselle. Lämmitä mikrossa, mutta ei kiehumispisteeseen saakka. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Lämmitä vähän mikrossa tarvittaessa.
Anna kuorrutteen jäähtyä, mikäli se vaikuttaa liian juoksevalta. Jos et lämmittänyt kuorrutetta suklaan lisäämisen jälkeen uudelleen, kuorrute on viileämpää ja näin paksumpaa – sopivaa siis kaadettavaksi kakun päälle.
Kaada kuorrute kakun keskelle. Levitä lastalla päällisosan päälle ja anna valua hallitusti kakun sivuille. Nosta samantien jääkaappiin jähmettymään.
Koristelu:

200g tummaa suklaata
3/4  dl glugoosisiirappia
Sulata suklaa mikrossa. Sekoita joukkoon glugoosisiirappi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti