perjantai 11. marraskuuta 2016

Käärmejauheliha ja yorkshire pudding



uuni 200


Monitoimikoneeseen
tuoretta rosmariinia
kuivaa vaaleaa leipää
surauta ne koneessa sekaisin.

Lisää
1 tl täysjyväsinappia
suolaa ja pippuria
500g naudan jauhelihaa
pyöräytä sekaisin ja lisää

1 raaka bataatti raastettuna kuorineen (tai perunaa)
Surauta sekaisi ja loraus vettä ja surauta uudelleen.

Laita mureke uunipannulle ja muokkaa se käärmeeksi.
Hiero lihaan oliiviöljyä, jotta se paisuu kauniisti.

Lisää vielä vähän ölyä vuoan pohjalle, jotta pannitaikina kohoaa ja rapeutuu hienosti.
Paista 20 min 200 asteessa.

Yorkshire pudding
2 suurta munaa
ripaus suolaa
vatkataan sekaisin

1 dl maitoa
100g jauhoja

Ota käärme uunista ja nopeasti laita vuoan pohjalle rosmariinia juuri ennen taikinan kaatamista.
Kaada taikina ja laita uuniin äläkä avaa uunia ennenkuin on valmista n 20 min.

Kastike
 2 punasipulia viipaloituna ruskistetaan
balsamiviinietikassa
lihaliemikuutio
1 rkl jauhoja
 ½l vettä
Anna kypsyä ja keittele kokoon.

Ohje Jamien säästöateria ohjelmasta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti