lauantai 5. marraskuuta 2016

Uunipellillinen juureksia



Tästä annoksesta syö 5 miehestä ja yksi karppaava mamma, muun pääruoan ohella esim pullet pork

kiinteän lajilleen perunaa (osta pestynä tai pese hyvin, ei kuorita)
porkkanaa
palsternakkaa
juuriselleriä
varsiselleriä
bataattia
yhteensä n. 2,5 kg
1 chilipalko punainen siemenineen

1-2 sipulia
4-5 valkosipulin kynttä

1 dl rypsiöljyä
(1-)1½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Marinadi, kun ovat valmiit pöytään:
1 rk dijon sinappia
2 rkl hunajaa
2 rkl omenaviinietikkaa
½ dl rypsiöljyä
1 tl inkivääritahnaa

kuori ja pätki porkkanat n 4 cm pätkiksi, halo ohuemman pään palat ja laita kuuteen osaan paksun pään osat.
tee samanmoisia tikkuja palsternakasta, bataatista ja juuriselleristä,
pätki varsisellerit, paksumman kohdat voi halkaista
tee perunoista veneperunoita (pitkittäin puoliksi ja sitten kolmeen osaan pitkittäin)
pilko chili pieniksi

uuni 200 astetta.

Laita juurekset ja chilin palat pellille ja suola, pippuri ja öljy. sekoita, ja tasoittele ja laita uuniin 15 min.

Sekoita ja laita silputut sipulit ja murskatut valkosipulit joukkoon. Takaisin uuniin 15 min.

tee marinadi:
kaikki ainekset sekaisin, kaada valmiiden kasvisten päälle ja anna maustua hetken aikaa.

Koristele ruohosipulilla ja rucolalla ennen tarjoilua.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti