sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Nopea currykana

600-800g kanasuikaleita natural

Mausta kanapalat suolalla ja pippurilla. Paista ne öljyssä kauniin ruskeiksi.
Sillä aikaa kun kanat kypsyvät tee currytahna.

Curry tahna (yleiskoneeseen silppuriin)
keltainen paprika
1 tl kurkkumaa
2 tl curryjauhetta
1 kanaliemikuutio
 korianteria puoli punttia (varret) (säilytä lehdet kylmässä vedessä myöh. käyttöä varten)
1 punainen chili (poiista siemenet)
1 sipuli
peukalonmitta inkivääriä
4 valkosipulin kynttä
1 rkl makeaa hunajaa

Heitä currytahna kananpalojen päälle pannulle. Kuullota. Lisää
1tl tomaattipyreetä ja
1-2 rkl punaviinietikkaa. Keihauta hieman ja lisää
 ½ litraa vettä. Vähennä lämpöä. Lisää
kikherneete. Anna muhia liedellä hetken aikaa.

 Tarjoile lisänä riisiä
1 mukillinen riisiä
2 mukillissa vettä
ripaus suolaa

raasta riisin päälle sitruunankuorta tarjoiluvaiheessa.
Leikkaa sitruuna lohkoiksi, ja laita riisikupin koristeeksi.
Ripottele korianterin lehtiä curryn ja riisin päälle. Jos chiliäkin jäi ylimääräistä, viipaloi ohuiksi renkaiksi ja ripottele curryn päälle.

Annoksien päälle voi lisätä lusikallisen maustamatonta jogurttia tms.

Ohje Jamien mukaellen säästöateria ohjelmasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti