perjantai 11. marraskuuta 2016

Savusiika pasta





Ohje neljälle hengelle. Pastaksi  jokin pitkä pasta, spagetti tai tagliatelle.

1 silputtu sipuli

ruokalusikallinen voita
suolaa
2 dl kermaa
lasillinen valkoviiniä
noin 400 g lämminsavustettua siikaa, ruodottomaksi perattuna
mustapippuria myllystä
lehtipersiljaa koristeeksi
Aluksi haudutetaan miedolla lämmöllä sipulia voissa pehmeäksi noin 10 min, vähän suolaa kannattaa lisätä tässä vaiheessa. 

Kun sipuli on pehmeää, lisätään valkoviiniä ja alkoholin haihduttua kermaa. Tähän kastikepohjaan lisätään ruodottomiksi perattu savustettu siika ja annetaan sen  lämmetä.

 Kastike lisätään höyryävän pastan päälle ja sekoitetaan ennen tarjoilua. Koristeeksi vähän tuoretta persiljaa, ehkä mustapippuria (ei parmesaania!).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti