sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Punasipuli kukka syötävät koristeet



Laita uuni 200 astetta

6 kpl Pienehköjä punasipuleita

3 rkl öljyä
2 rkl balsamiko viinietikkaa

suolaa ja pippuria päälle

Kuori sipulit.
Leikkaa ne kahdeksaan osaan, NIIN ETTÄ NE JÄÄVÄT KANNASTA KIINNI. Eli leikkaa vain vähän yli puolivälin. Purista sipulia yhteen koko leikkauksen ajan ettei repsahda.

Sekoita öljy ja balsamiko kulhossa. Laita sipulit uimaan sinne ja pyöritele niitä siellä, jotta kastiketta tulee joka paikkaan.

Laita sipulit pellille leikkaamattoman kanta alaspäin. Tiputtele loput kastikkeesta sipuleiden päälle.
Ripottele suolaa ja pippuria. PEITÄ FOLIOLLA.

Laita uuniin n. 20 min ja tarkista tilanne onko kypsiä. Ota folio pois ja anna olla vielä ehkä n 10 min.

Tee useampi sipuli sillä usein osa pienistä sipuleista repsahtaa rumiksi ei koristekäyttöön sopiviksi yksilöiksi. Maistuvat kuitenkin ihan hyville nekin.

Kuvassa lisukkeena spagettimuffinsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti