vuoka (n. 13 x 23 cm tai 23,5 x 23,5 cm irtopohjavuoka neliskanttinen musta)
1 1/2 pussia Pussia Provenan kaura-porkkasämpylöitä (pakaste 400 g/pussi)
( tai 900g leipämurua isompiannos (4x225g)
(tuplaa täytteiden ja kostutus annokset isompaan satsiin)
1 kpl Hellmann’sin Real majoneesia (lasipurkki)
1 kpl Hellmann’sin Real majoneesia (lasipurkki)
300
g haluamaasi kinkkua (meillä toimi hyvin HK:n paahdettu kinkku), mascarpone juusto
1
suippopaprika tai aurinkokuivattua tomaattikuutioita
2
x 125 g HK levitettävä maksamakkara + kurkkurelish
3 keitettyä
kananmunaa, persilja tai pinaatti, 1/4 tl suolaa, raejuustoa
Kostutus:
kauramaitoa 2 dl + 1 rkl luomu kasvisfondia
Koristeeksi
kurkkua, tomaattia, kinkkua, herneenversoa, salaatinlehtiä,
viinirypäleitä, persiljaa, yrttejä.
1.
Jauha sulatetut kaura-porkkanasämpylät tehosekoittimessa pieneksi
murukseksi. Tämä kannattaa ehdottomasti tehdä, sillä gluteeniton
leipä helposti kuivuu ja kerroksista tulee
normisiivutettuna kuivakan kovat. Murumainen leipäkerros
varmistaa menevän lopputuloksen, silti rakenne pysyy jämäkkänä,
kun taputtelet murumassan tiiviiksi kerrokseksi. Punnitse leipämurut ja jaa viiteen(neljään) osaan.
2. Keitä kananmunat koviksi ja paina ne haarukalla tasaiseksi massaksi, johon mukaan ripaus suolaa, 1 rkl persiljasilppua ja 1 rkl majoneesia.
3. Pilko kinkkusuikaleet ja paprika mahdollisimman pieneksi silpuksi ja lisää mukaan 3 rkl majoneesia.
4. Vuoraa leipävuoka kelmulla.
5. Taputtele vuoan pohjalle ensimmäinen leipäkerros ja kostuta se kauttaaltaan kauramaito-kasvisliemiseoksella.
6. Lado päälle kinkkukerros (muista jakaa kinkku kahteen osaan, sitä tulee kakkuun kaksi kerrosta).
7. Kinkkukerroksen päälle taas leipämurukerros, joka kostutetaan kauttaaltaan.
2. Keitä kananmunat koviksi ja paina ne haarukalla tasaiseksi massaksi, johon mukaan ripaus suolaa, 1 rkl persiljasilppua ja 1 rkl majoneesia.
3. Pilko kinkkusuikaleet ja paprika mahdollisimman pieneksi silpuksi ja lisää mukaan 3 rkl majoneesia.
4. Vuoraa leipävuoka kelmulla.
5. Taputtele vuoan pohjalle ensimmäinen leipäkerros ja kostuta se kauttaaltaan kauramaito-kasvisliemiseoksella.
6. Lado päälle kinkkukerros (muista jakaa kinkku kahteen osaan, sitä tulee kakkuun kaksi kerrosta).
7. Kinkkukerroksen päälle taas leipämurukerros, joka kostutetaan kauttaaltaan.
8.
Toiseksi täytteeksi munakerros ja sen päälle taas leipämuru +
kosteutus.
9. Kolmanneksi kerrokseksi maksapasteijatahna ja sitten taas leipämuru + kosteutus.
10. Viimeisimmäksi täytteeksi tulee kinkku-paprika ja loput leipämurut pinnalle. Kosteuta taas hyvin.
11. Peitä kelmulla ja laita sopivankokoinen paino kakun päälle. Laita kakku yön ajaksi mehustumaan jääkaappiin.
12. Kumoa kakku tarjoiluastiaan ja levitä loppu majoneesi ohuelti kakun pinnalle.
13. Koristele kakku kinkkurullilla, salaatinlehdillä, kurkulla, tomaatilla, yrteillä, viinirypäleillä
Muistilista
voileipäkakun kokoamiseen:
1.
leipämuru 1 leipämuru
2.
kinkku-paprika 2 kinkku
3.
leipämuru 3 leipämuru
4.
munamassa 4 munamassa
5.
leipämuru 5 leipämuru
6.
maksapasteija 6 maksapasteija
7.
leipämuru 7 leipämuru
8.
kinkku-paprika
9. leipämuru
9. leipämuru
Mascarpone ja raejuusto tekee tästä kyllä maidollisen, joten otsikko maidottomasta voileipäkakusta on kyllä ihan väärä :(
VastaaPoista