sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Nyhtökuusi



2 leipää

Taikina
5 dl piimää
50 g hiivaa
1 dl siirappia
2 tl suolaa
2 tl fenkolinsiemeniä
2 tl kuminansiemeniä
2 dl ruisjauhoja
n. 9dl vehnäjauhoja
öljyä loraus (piti olla 100g voita)

Täyte
200 g turkkilaista 10 % jogurttia (piti olla ranskankermaa 38%)
300 g kuivattuja pehmeitä taateleita (piti olla aprikooseja)
300 g sinihomejuustoa
100 g pecan pähkinöitä rouhittuna (piti olla saksanpähkinää)
½ dl timjamia silputtuna

  1. Kohota taikina tuplaksi n. 1 h ajan.
  2. Kauli taikina levyiksi, mitat 20 cm x 40 cm
  3. Levitä ensin jogurtti sen päälle muut aineet.
  4. Kääri rullalle. Leikkaa rullasta 3-4 cm kiekkoja 11 kpl/leipä.
  5. Nosta viipaleet leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle, kuusen muotoon.
  6. Ripottele päälle vehnäjauhoja
  7. Kohota ½ tuntia.
  8. Paista 200 asteessa 20-30 min.

Lähde: Melkein Maku 8/2014 lehden ohjeen mukaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti