sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Petteri punakuonoja 1. adventin kunniaksi




 Suklaamuffinsit   200 astetta 12-15 min

kaurakeksejä poron turvaksi/kuonoksi.

Taikina:

3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Tee kulhon reunaan kolo. Lisää koloon

1 dl vesi/maito (reilu desi)
1 dl öljy
2 munaa

Sekoita ne keskenään sekaisin ja vasta sitten sekoita ne kuivien aineiden joukkoon.

Laita taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 12-15 min. Kokeile kypsyys tikulla, jos tikku on puhdas, muffinssit ovat valmiit. Jäähdytä.

Ganache
Muffinien päälle sekä hymysuuksi ja silmiin iiriksiksi
150 g suklaata
1,5 dl kermaa
muutama nokare voita

Kuumenna kerma kattilassa. Jos haluat lisämakua suklaaganacheen, lisää sherryä tai muuta makua antavaa (appelsiinin kuorta/mehua, likööriä, vaniljaa) kerman joukkoon ja kuumenna. Kaada kuuma kerma rouhittujen suklaiden päälle ja anna suklaan sulaa rauhassa.

Sekoita sulanut suklaa ja kerma yhtenäiseksi seokseksi. Jos käytit todella vahvaa suklaata, niin voi olla että seos tarvii lisälämpöä suklaan sulamiseksi. Tällöin lämmitä kermasuklaaseosta kuuman vesihauteen päällä, jolloin lisälämpö saa suklaan sulamaan. Kun suklaa on täysin sulanut ja seos sekoittunut, lisää voi ja sekoita. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa huoneenlämpöinen seos vaahdoksi. Jos seos erottuu, vatkasit sitä liikaa. Tällöin sulata seos uudelleen vesihauteen päällä tai varovasti kattilassa, jäähdytä uudelleen huoneenlämpöiseksi ja vaahdota uudelleen.

Seos jähmettyy nopeasti, joten käytä kovaksi vaahdotettu suklaaganache mahdollisimman pian.

Leikkaa kekseistä porolle turpa (sulkaakaurakeksi pysyi melko hyvin kasassa) ja leikkaa jogurtti rusinoista tai jogurtti krokanteista silmän valkuaiset.

Kuorruta ganache veitsellä muffinssien päälle. Tökkää turpa, silmän valkuaiset ja suolakeksisarvet paikalleen ganachen päälle. Liimaa karkkinenä paikalleen ganachella. Pursota ganachella silmään iiris ja hymysuu turpaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti