keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Cog-au-vin




5 annosta   
valmistusaika 1 h
 

Ainesosat

Määrä
Aines
1 kokonainen broileri
noin 1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

paistamiseen öljyä
200 g herkkutatteja tai  herkkusieniä
15-25 hillosipuleita tai 8-10 pientä salottisipulia
1 pkt (140 g) pekonia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl konjakkia
noin 5 dl punaviiniä, esimerkiksi bourgogne tai beaujolais
1 laakerinlehti
4 oksaa tuoretta timjamia
4 dl kanalientä
   

Valmistusohje

  1.  Nosta broileri huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Paloittele broileri noin 8 palaan, tukevaa veistä apuna käyttäen. Kuivaa pinnat talouspaperilla ja pyörittele palat vehnäjauhoissa. Ruskista kuumassa öljyssä pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta palat pataan. 
  2.  Harjaa herkkusienet puhtaiksi ja halkaise suurimmat, pienet voivat jäädä kokonaisiksi. Kuori sipulit. Hienonna pekoni. Paahda pekonit pannulla, kunnes niistä irtoaa rasvaa ja ne saavat hieman väriä. Lisää pannulle kokonaiset sipulit ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele hetki. Kaada pekoni-sipuliseos pataan. Paahda pannulla kevyesti sienet ja lisää ne myös pataan. 
  3. Lisää pannulle konjakki ja punaviini ja anna liemen kiehahtaa. Valuta seos broilereiden päälle. Lisää pataan laakerinlehti ja timjaminoksat. Kaada päälle kanaliemi ja anna padan hautua miedolla lämmöllä liedellä noin 45 minuuttia tai 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. 
  4. Tarjoile esimerkiksi maalaisleivän tai riisin kera. Pinnalle voit ripotella lopuksi hienonnettua persiljaa
Lähde: http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/kukkoa-viinissa-coq-au-vin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti