torstai 1. marraskuuta 2018

Kakkamuffinsit




Suklaamuffinsit   200 astetta 12-15 min
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta

1 dl vesi/maito (reilu desi)
1 dl öljy
2 munaa

Sekoita kuivat aineekset keskenään. Kaavi ne toiseen reunaan kulhoa ja ”tyhjään” reunaan lisää munat, maito ja öljy ja sekoita ne kulhon reunassa ekana keskenään ja kun munat on rikki ja märät aineksi keskenään sekasin > sekoita ne kuiviin aineksiin. Täytä muffinssikupit taikinalla, jätä muutama milli vajaaksi kuppien täyttö.

Paista 200 asteessa n. 15 min. Kokeile tikulla, ovatko kypsiä. Jos tikkuun ei jää taikinaa ovat valmiit. Jäähdytä.

Vamista kuorrute, paiston ja jäähtymisen aikana
Kuorrute:

1 dl kaakaojauhetta
5 dl tomusokeria
180g voita
2 rkl kermaa
24 kpl sokerikoristesilmiä
Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe. Kuutioi voi pieniksi kuutioiksi. Vatkaa voi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa vaaleaksi, n. 5 minuutin ajan. Lisää 1/3 kaakaotomusokeriseoksesta ja vatkaa kunnes seos on tasaista. Lisää taas 1/3 ja vatkaa noin 3 minuutin ajan. Lisää loput kaakaotomusokeriseoksesta sekä kerma ja jatka vatkaamista vielä noin 5 minuutin ajan.

Laita suklaakuorrutus pursotuspussiin. Parhaan jäljen saat pyöreäreikäisellä tyllalla, mutta onnistuu myös niin että teet vain reilun 1 cm mittaisen kolon pursotuspussiin ja pursotat niin. Asettele silmät kuorrutukseen heti pursotuksen jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti