sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Kevätpörriäiset



Vuoraa irtopohja leivinpaperilla, kiinnitä laidat ja suihkaise vuokasprayta.

Pohja:
15 kpl digestive keksejä
120 g voita

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele irtopohjavuokaan.

tai
6 dl riisimuroja
94 g sulatettua valkosuklaata
aprikoosihilloa/omenahilloa

taputtele pehmeästi irtopohjavuoan pohjalle riisimurot joihin on sekoitettu sula suklaa. Laita hetkeksi jääkaappiin ja sen jälkeen laita aprikoosi hilloa, että saat tasaisen pohjan johka päälle täyte tulee.

Täyte:
1,5 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
4 dl piimää
2 dl kuohukermaa tai mascarpone juustoa
3 rkl sitruunamehua
6 liivatetta

Pörriäiset:
säilöttyjä aprikooseja purkillinen.
mantelilastuja
6 palaa tummaa suklaata
2 palaa valkoista suklaata

Kaada aprikoosit siivillän ja anna säilytysmehun valua pois. Laita palat vielä talouspaperin päälle kuivahtamaan.
Laita kuivahtaneet aprikoosinpuolikkaat hyytyneen kakun päälle siten, että jokaisen pörriäisen isompi pääty on samaan suuntaan.

Laita tummat suklaapalat mini-minigrip pussiin ja sulata ne mikrossa. Tee pieni koko pussin kulmaan ja valuta ampiaisraidat.

Laita valkosuklaapalat mini-minigrip pussiin ja sulata ne mikrossa. Tee pieni koko pussin kulmaan ja tee silmänvalkuaiset.

 Pistä isompaan aprikoosin päähän veitsellä viillot mantelilastu siipiä varten ja  tökkää mantelilastusiivet paikoilleen.

Nyt kun silmänvalkuaiset ovat jähmettyneet, tee tummalla suklaalla silmänmustuaiset.

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti