torstai 29. marraskuuta 2018

Mantelikala lipeäkalasta


Raaka-aineet:


Noin 2 kg lipeäkalaa, mielellään ilman nahkaa
2,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
20 g voisulaa
Noin 4 rkl korppujauhoja lipeäkalan koosta riippuen
60 g mantelilastuja
2 dl kuohukermaa
1/2 sitruunan mehu

Tuoretta tilliä tai fenkolin lehtiä koristeluun

Ohjeet:

1. Asettele lipeäkala uunivuokaan (jos nahkallinen niin nahkapuoli alaspäin) ja aseta paistomittari  
    kalan paksuimpaan kohtaan.
2. Kypsennä uunissa 175 asteessa kunnes kalan sisälämpötila on 70 °C.
3. Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla kunnes ne saavat kauniin värin.
4. Kaada lipeäkalasta tullut neste varoen pois uunivuoasta. (valuta kunnolla, ettei jää vetiseksi)
5. Valele kalan pintaan voisulaa ja sitruunamehua.
6. Ripottele päälle suola, mustapippuri ja korppujauho.
7. Kaada kerma kalan päälle ja lisää lopuksi mantelilastut.
8. Nosta vuoka uuniin vielä 10 minuutiksi.
9. Koristele tuorein yrtein ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti