torstai 18. helmikuuta 2016

Vadelmaiset sydänpiparit n. 40 kpl

Raaka-aineet

200gvoita
2dlsokeria
2tlvaniljasokeria
1muna
2rklkermaa
1dlperunajauhoja
3dlvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta

Pikkuleipien väliin

230g          vadelmamarmeladia

Pikkuleivät voit tehdä myöskin valmiista murotaikinasta.
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita hyvin vatkaten joukkoon muna ja lopuksi kerma ja siivilöidyt kuivat aineet. Anna taikinan levätä jääkaapissa ohueksi levyksi levitettynä n. ½ tuntia.
Kauli taikina 3:ssa erässä, jotta taikina ei pehmene liikaa huoneenlämmössä. Kauli taikina n. 3 mm:n paksuiseksi levyksi ja painele sydänmuotilla paloja taikinasta. Paina puoleen koko määrästä pienemmällä sydänmuotilla kolo. Tee tämä vasta pellin päällä, sillä taikina pehmenee nopeasti.
Paista 175° C n. 8 min, uunista riippuen, kunnes pikkuleivät alkavat saada hieman väriä.
Levitä pikkuleipien väliin Vadelmamarmeladia ja paina reikä-pikkuleipä päälle. Ripottele päälle ”lumeksi” vielä tomusokeria.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti