torstai 18. helmikuuta 2016

Taikapannukakku


tekeminen vie aikaa noin tunnin + jäähtyminen

1           1,5 kertainen
125 g     187,5     voita
5 dl        7,5         maitoa

4            6            kananmunan keltuaista (M-koko)
2 dl        3            tomusokeria

4            6            valkuaista
1 rkl       1,5         sokeria
1/3 tl      0,5         suolaa

1 1/4 dl  1,9         vehnäjauhoja

3 tl          4,5        vaniljasokeria
 
kardemummaa, kanelia, sitruunan/appelsiinin kuorta 
(Taikapannarissa on paljon kananmunaa, joten muutoin kananmunan maku saattaa tulla pannarista läpi.)

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. 

Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. 

Laita valkuaiset kulhoon suolan ja sokerin kanssa. Vatkaa vahvaksi vaahdoksi.

Laita toiseen kulhoon keltuaiset ja tomusokeri. Vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisseoksen joukkoon voisula. Lisää vielä vehnäjauhot vaniljasokerin kanssa sekaan. Jos haluat maustaa pannukakkua, niin lisää tässä vaiheessa joukkoon kardemummaa, kanelia tai sitrushedelmän kuoriraastetta. 

Lisää  kädenlämpöinen maito joukkoon ja sekoittele vispilällä valkuaisvaahto joukkoon muutamassa erässä - hellästi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 18 x 30 cm vuokaan. (26*38 cm vuokaan taikina 1,5 kertaisena)

Paista 150-170 asteessa noin 45 minuuttia. Anna pannukakun jäähtyä ennen paloittelua ja tarjoilua. 

Tarjoile hillon ja kermavaahdon kanssa! 

Leikkaa saman kokoisia paloja ja laitoin hilloa palojen väliin. Päälle kermavaahdosta ruusukkeet. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti