perjantai 19. helmikuuta 2016

Piimä/munajuusto

Ota piimä happanemaan pariksi päiväksi huoneenlämpöön. Myös kermaviili voi käyttää.

600-700g

3 l          täysmaitoa
4            munaa
1 l          piimää
2-3 rkl   suolaa

Kuumenna maito paksupohjaisessa kattilassa kiehumispisteeseen
Sekoita puulastalla kattilan pohjaa koko kuumennuksen ajan, ettei maito pala pohjaan.

Riko munat kulhoon ja riko niiden rakenne haarukalla. Lisää piimä munien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita seos maitoon.

Kuumenna maito uudelleen ja anna kuumentua 89 asteiseiksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Nosta kattila levyltä ja anna juustoutua ½ tuntia.

Nosta juustomassa reikäkauhalla kostealla sideharsolla vuorattuun juustomuottiin tai siivilään.

Nosta sideharson reunat juuston yli ja aseta lautanen painoksi. Anna valua kulhossa jääkaapissa yön yli.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti