perjantai 19. helmikuuta 2016

Minestrone keitto

Keittopohja

1 L      lihaliemi
500 g   kuorittuja tomaatteja tölkissä
2 kpl    keskikokoista keltasipulia
1 kpl    yksikyntinen valkosipuli silputtuna
2 kpl    tuoretta selleriä
150 g    pakastepapuja sulatettuna
1 dl      tuoretta persiljaa silputtuna
6 kpl    mausteista makkaraa (esim. lammaskrakova)
2,5 dl   täysjyväpastaa (ei spaghettia)

Lisäksi

  • 4 rkl parmesanjuustoa raastettuna
  • 4 rkl tuoretta basilikaa silputtuna

Pilko sipulit ja selleri. Jos käytät pakastepapuja, sulata ne hyvissä ajoin.
Nosta sipulit ja selleri kattilaan tai kasariin ja paista rasvassa kunnes kasvikset alkavat pehmetä.
Lisää kattilaan pavut ja kuoritut tomaatit.
Mausta kuivatulla oreganolla, suolalla ja pippurilla. Lisää lihaliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä sen aikaa kun pilkot makkarat.
Leikkaa makkarat pieniksi suupaloiksi. Kypsennä makkarat pannulla rasvassa. 
Kun makkarat ovat valmiita, siirrä ne pannulta pois keittoon ja huuhtase pannun rasva mukaan. 
Lisää pasta, anna kiehua 10 min (tarkista, että pasta on kypsää) ja lisää tuore pesiljasilppu juuri ennen tarjoilua.
Tarjoa tuoreen basilikan ja raastetun parmesanjuuston kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti