sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Iron flank steak eli naudan kuve grillissä tai pannulla

Kuvaa en kerinnyt ottamaan kun liha hävis parempiin suihin niin nopeasti.

1,1 kg naudan kuvetta

1 mieto punainen chili tai muutama ripaus chaynenne pippuria
2 valkosipulin kynttä
1 tl sokeria
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl öljyä

paistamiseen öljyjä

Nosta liha vahvaan pakastepussiin. Riputtele mausteet tasapuolisesti molemmin puolin lihaa sekä öljy.
Poista chilistä siemenet ja kanta, hienonna ja lisää molemmin puolin lihaa.
Purista valkosipuli myös molemmin puolin lihaa.

Sulje pussi, hiero ja levittele mausteet lihan päällä ja laita jääkaappiin ja anna maustua seuraavaan päivään. Kääntele pussia muutaman kerran maustumisaikanaan.

Nosta huoneenlämpöön muutamaa tuntia ennen paistoa. Ota lihaan kaunis paistopinta öljytyssä paistinpannussa tai grillissä. Laske lämpöä ja kypsennä n. 3minuuttia molemmilta puolin, varo ettei tule keskeltä kypsäksi, sillä kypsyä kuve on sitkeää.

Anna lihan levätä foliossa hetki ennen tarjoilua. Viipaloi liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi 45 asteen kulmassa.

Tarjoiltu keitettyjen uusien pottujen, sekasalaatin, taivaallisen salaatinkastikkeen, marinoidun punasipulin, perunasalaatin ja tsatsikin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti