perjantai 15. toukokuuta 2020

Naudan ulkofilee 1 kg ja hasselbackan perunat



1 kg naudan ulkofilee pala
öljyä
suolaa, mustapippuria
kalastajalankaa sitomiseen

1 kg perunaa

suolaa
korppujauhoa öljyä


Liha:



Sido filee paistinarulla paketiksi puuvillalangalla. Tällöin filee pitää paistamisen aikana muotonsa kauniisti ja kypsyminen on tasaisempaa. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Paista fileeseen kaunis väri öljyssä ja laita uunivuokaan. Tökkää lämpömittari fileeseen pituussuunnassa ja paista 150 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia (riippuen fileen koosta), kunnes mittari näyttää 54 astetta. Laita liha vetäytymään noin puoleksi tunniksi.

Hasselbackan perunat:

Viillota perunat niin, että viilto ei mene pohjaan saakka vaan jättää perunan eräänlaiseksi haitariksi. Hyvä apukonsti tähän on asettaa pottu kahden samankorkuisen leikkuulaudan väliin ja leikata viillot. Tällöin veitsi ei mene irti asti vaan leikkuulaudat estävät pohjaan menon.
Pyörittele viillotetut perunat oliiviöljyssä ja mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla. Aseta perunat viillot ylöspäin uunin pellille ja ripottele pinnalle vielä lopuksi korppujauhoja. Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia perunoiden koosta riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti