1 kg naudan ulkofilee pala
öljyä
suolaa, mustapippuria
kalastajalankaa sitomiseen
1 kg perunaa
suolaa
korppujauhoa öljyä
Liha:
Sido
filee paistinarulla paketiksi puuvillalangalla. Tällöin filee pitää paistamisen
aikana muotonsa kauniisti ja kypsyminen on tasaisempaa. Mausta suolalla ja
rouhitulla mustapippurilla. Paista fileeseen kaunis väri öljyssä ja laita
uunivuokaan. Tökkää lämpömittari fileeseen pituussuunnassa ja paista 150
asteisessa uunissa noin 20 minuuttia (riippuen fileen koosta), kunnes mittari
näyttää 54 astetta. Laita liha vetäytymään noin puoleksi tunniksi.
Hasselbackan perunat:
Viillota perunat niin, että
viilto ei mene pohjaan saakka vaan jättää perunan eräänlaiseksi haitariksi.
Hyvä apukonsti tähän on asettaa pottu kahden samankorkuisen leikkuulaudan
väliin ja leikata viillot. Tällöin veitsi ei mene irti asti vaan leikkuulaudat
estävät pohjaan menon.
Pyörittele viillotetut perunat
oliiviöljyssä ja mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla. Aseta perunat
viillot ylöspäin uunin pellille ja ripottele pinnalle vielä lopuksi
korppujauhoja. Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia perunoiden koosta
riippuen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti