30 kpl 1,5 dl lasipurkkeja tai 15 kpl 3 dl lasipurkkeja
(puhtaat purkit sterioidaan keittämällä tai kuumentamalla uunissa 125º 15 min)
(puhtaat purkit sterioidaan keittämällä tai kuumentamalla uunissa 125º 15 min)
(huom kriikunat kypsyvät vasta silloin kun on ollut ensimmäisiä hallaöitä, sitä ennen jos yrittää keittää
sosetta ei meinaa kriikunan kivet irrota millään).
5,5 kg kriikunoita
11 dl vettä
2,75 kg sokeria (puolet hillosokeria ja puolet taloussokeria)
Voit maustaa hillon kanelitangoilla ja tähtianiksilla (6 kpl). Laita ne sideharjopussissa
likoamaan hillon valmistusvaiheessa, jottei hilloon mene ei toivottuja sattumia)
Esisoseen valmistus (tähän ei tule vielä sokeri)
- huuhtele kriikunat, poista kannat ja lehdet yms ylimääräiset ja huonot yksilöt.
- kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä kriikunat siinä pehmeiksi ( n 20 min)
- pyöräytä n 3-4 kauhallista kerrallaan omenasosemyllyn kautta (isompi määrässä kivet jumittaa sosemyllyn). Poista kuori/kivimassa sosemyllystä ja toista koko keitosmäärällä.
Kriikunahillon valmistus:
- Lisää esisoseeseen sokeri ja keitä n. 20 min.
- Laita hillo piripintaan purkkeihin ja korkita kuumina.
- Puhdista purkkien ulkopinnat mikäli olet pillannut soseen kanssa.
- Säilytä viileässä.
Hillosta tulee hyvä piirakka esim mustikkapiirakka ohjeella. Mustikoiden sijaan käytä 3 dl kriikunahilloa. Kesti ihan hyvin paistamisen.
Tarjoiluehdotus: Lettujen, kaalilaatikon ja pyttipannun kyytipojaksi sopii mainiosti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti