sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Possun kasslerkastike 5-6lle


750 g possun kassleria
1 yksikyntinen valkosipuli
loraus oliiviöljyä
1 iso sipuli
50 g voita
suolaa
mustapippuria myllystä
4 rkl vehnäjauhoja
2-3 dl vettä
4 rkl soijakastiketta
1 rkl Dijon sinappia
1 dl kuohukermaa
Suikaloi liha ja raasta joukkoon valkosipuli. Lorauta sekaan oliiviöljyä ja mausta suolalla. Anna marinoitua muutama tunti tai yön yli. 
Ota lihat lämpemenään tuntia, paria ennen valmistusta. Kuumenna paksupohjainen kattila tai pata todella kuumaksi. Lisää voi ja anna sen ruskistua kunnes se alkaa tuoksua hiukan pähkinälle. Lisää joukkoon kevyesti suolatut ja pippurioidut lihakuutiot ja anna ruskistua. Anna suikaleiden tiristä hetki ennekuin sekoitat niitä lastalla, näin lihanesteet pysyvät lihassa.
Lisää pataan hienonnettu sipuli, vähennä lämpöä ja anna sipulin kuullottua lihojen seassa. Lisää sekaan vehnäjauhot ja sekoittele pari minuttia. Kaada joukkoon pari desiä kuumaa vettä  ja sekoita kunnes keitos kiehahtaa ja kastike sakenee. Kaada mukaan soijakastike ja mausta suolalla ja pippurilla. Tässä kohtaa kastike saa olla aika suolainen. 
Hauduta miedolla lämmöllä noin tunti. Kun pata on muhinut, tarkista maku. 
 Lisää lopuksi joukkoon ruokalusikallinen Dijon -sinappia ja desi kermaa. Sekoita ja anna kiehua vielä viitsen minuttia, sitten pata on valmis tarjottavaksi. 
Valmista kastikkeelle kaveriksi perunamuusi
Lisukkeeksi sopivat tomaatti, raejuusto ja suolakurkku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti