lauantai 18. joulukuuta 2021

Punajuuri feta laatikko

Uunivuoka 3 l

7 dl        vettä
2 dl        couscusia

 800 g    raakaa punajuurta
1-2         omenaa (mielellään hapokas laatu, muukin käy jos ei ole)
1            sipuli

0,5 dl    kinkun rasvaa
½ tl        rosmariinia tai 2 oksaa tuoretta
½ tl        suolaa
2 rkl     osterikastiketta, tummaa balsamietikkakastiketta tms

200g     fetaa

Keitä vesi vesikeittimessä. Kaada siitä puolet couscusin päälle uunivuokaa. Anna coucusin hautua sillä aikaa, kun

Raastat punajuuret ja omenat ja pilkot kuoritun sipulin. Lisää ne uunivuokaan kaikki yhtäaikaa. Lisää mausteet ja sekoita.  Anna hautua 5 min.

Laita uuni lämpenemään 175°. 

Murustele feta vuokaan ja sekoita ainekset. Tarkastele onko nestettä tarpeeksi ja jos ei niin lisää ja sekoita ainekset uudelleen ja tasoita ainekset. Huom. Raasteet kypsyessään "mataloituvat" ja sen takia saattaa jäädä ruoka kosteeksi, jos lisää kukkuralleen kaikki vedet, kun omenoiden ja sipulin ja punajuurista tulevan kasvismassan määrä ei ole vakio vaan vaihtelee tuotteiden koon ja laadun mukaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti