sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Täytetyt paprikat; jauhelihatäyte

 

6 isoa paprikaa

suolaa
mustapippuria

 TÄYTE:

400 g jauhelihaa
1 sipuli
¾  tl suolaa
½-1 prk (á200g) tuorejuustoa
3,5 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä/ohrattoa/alku ruokakauraa (maustettu keitettäessä!)
½ pussia (á150g) juustoraastetta (helposti sulavaa esim mozzarellaraaste)

 Leikkaa paprikat kantaosasta avoimiksi. Poista siemenet. Aseta paprikat pystyyn vuokaan avoin puoli ylöspäin (suorista tarvittaessa alapuolet leikkaamalla pieni kärki pois paprikoista). Säilytä kantaosapalat ja alapuolipalat täytettä varten ja pilko ne pienemmiksi paloiksi.

Pehmitä paprikoita mikrossa n.15 min (850 W). Valuta esikypsytetyistä paprikoista niiden sisälle tiivistynyt vesi pois. Ripota sisäpuolelle hieman suolaa ja pippuria. 

Paista jauheliha pannulla. Lisää sekaan paprikapalat ja sipuli. Paista kunnes sipuli pehmenee. Lisää riisit, suola ja tuorejuusto. Sekoita. Täytä paprikat jauhelihaseoksella. Ripota pinnalle juustoraaste. Kypsennä paprikoita vielä mikrossa n. 10 min tai uunissa 225 asteessa 15 - 20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti