sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Possun ohutleikkeet riisipedillä

 (Vuoka 41,5*31,5*9cm, tällä satsilla vähän yli puolenvälin valmista ruokaa)

1 tl paprikajauhetta
½ tl cayennepippuria
2 tl salviaa
 
8 kpl possun ohut leikkeitä (miedosti suolattu)
 
6 dl huuhdeltua riisiä (pitkää oli vain käytössä tällä kertaa)
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 pss (450g) spicy canju wok vihanneksia
2 prk paseerattua tomaattia (á 500 g)
5 dl vettä (tomaattipurkkien tyhjentämisessä apuna)
1 prk papuja (huuhdeltuna)
kourallinen suolapähkinän puolikkaita
1 prk murskattua ananasta (jätä pikku nökäre murskaa valmiiden leikkeiden päälle)
3 tl suolaa
Töräys punaviiniä, jos on pullon tai pussinpohjalla
2-3 rkl juoksevaa hunajaa
5 dl kermaa
1 pkt sinihomejuustoa (n 20g per leike)
 
Mittaa kuivan uunivuoan (tilavuus n. 6 l) pohjalle muut mausteet paitsi suola. Sekoita mausteet. Pyöritä possunleike huolimattomasti mausteissa ja siirrä lautaselle odottamaan muita maustettuja leikkeitä. Tarkastele lautasella olevia leikkeittä, että ovat suunnilleen kaikkialta kohdilta maustettu, pyörittele lautasella keskenään tasamausteiseksi.

Kaada vuokaan mausterippeiden päälle riisi, paseeratut tomaatit, pavut, ananas, suolapähkinät, wok vihannekset, nesteet ja suola, sekoita. Laita uuniin 200 asteeseen.
 
Anna hautua ja sekoita vuokaa n. 20-30 minuutin päästä, lisää punaviiniä ja hunajaa sekä kermaa jos näyttää siltä, että riisit tarvii nestettä.  Laita maustetut leikkeet riisin päälle ja työnnä vuoka takaisin uuniin n ½ tunniksi.
 
Ota leikkeet lautaselle paistopuoli ylöspäin, sekoita taas vuokaa ja lisää loput kerma, jos siltä näyttää. Laita possut takaisin paistopinta alaspäin. Lisää sinihomejuustonokareet leikkeiden päälle. Anna vuoan olla uunissa vielä väh. 20 min.
 
Kun ruoka on kypsä lisää ananasmurskaa sulaneiden sinihomejuustojen päälle leikkeiden pinnalle. Tarjoile punajuurisalaatin ja vihersalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti