(Vuoka 41,5*31,5*9cm, tällä satsilla vähän yli puolenvälin valmista ruokaa)
1 tl paprikajauhetta
½ tl cayennepippuria
2 tl salviaa
8 kpl possun
ohut leikkeitä (miedosti suolattu)
6 dl huuhdeltua
riisiä (pitkää oli vain käytössä tällä kertaa)
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 pss (450g) spicy canju wok vihanneksia
2 prk paseerattua tomaattia (á 500 g)
5 dl vettä (tomaattipurkkien tyhjentämisessä apuna)
1 prk papuja (huuhdeltuna)
kourallinen suolapähkinän puolikkaita
1 prk murskattua ananasta (jätä pikku nökäre murskaa valmiiden leikkeiden päälle)
3 tl suolaa
½ tl cayennepippuria
2 tl salviaa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 pss (450g) spicy canju wok vihanneksia
2 prk paseerattua tomaattia (á 500 g)
5 dl vettä (tomaattipurkkien tyhjentämisessä apuna)
1 prk papuja (huuhdeltuna)
kourallinen suolapähkinän puolikkaita
1 prk murskattua ananasta (jätä pikku nökäre murskaa valmiiden leikkeiden päälle)
3 tl suolaa
Töräys punaviiniä, jos on pullon tai pussinpohjalla
2-3 rkl juoksevaa hunajaa
5 dl kermaa
1 pkt sinihomejuustoa (n 20g per leike)
Mittaa kuivan
uunivuoan (tilavuus n. 6 l) pohjalle muut mausteet paitsi suola. Sekoita
mausteet. Pyöritä possunleike huolimattomasti mausteissa ja siirrä lautaselle
odottamaan muita maustettuja leikkeitä. Tarkastele lautasella olevia leikkeittä,
että ovat suunnilleen kaikkialta kohdilta maustettu, pyörittele lautasella
keskenään tasamausteiseksi.
Kaada vuokaan mausterippeiden päälle riisi, paseeratut tomaatit, pavut, ananas, suolapähkinät, wok vihannekset, nesteet ja suola, sekoita. Laita uuniin 200 asteeseen.
Anna hautua ja
sekoita vuokaa n. 20-30 minuutin päästä, lisää punaviiniä ja hunajaa sekä kermaa jos näyttää siltä, että riisit
tarvii nestettä. Laita maustetut leikkeet
riisin päälle ja työnnä vuoka takaisin uuniin n ½ tunniksi.
Ota leikkeet
lautaselle paistopuoli ylöspäin, sekoita taas vuokaa ja lisää loput kerma, jos
siltä näyttää. Laita possut takaisin paistopinta alaspäin. Lisää sinihomejuustonokareet
leikkeiden päälle. Anna vuoan olla uunissa vielä väh. 20 min.
Kun ruoka on kypsä
lisää ananasmurskaa sulaneiden sinihomejuustojen päälle leikkeiden pinnalle.
Tarjoile punajuurisalaatin ja vihersalaatin kera.
5 dl kermaa
1 pkt sinihomejuustoa (n 20g per leike)
Kaada vuokaan mausterippeiden päälle riisi, paseeratut tomaatit, pavut, ananas, suolapähkinät, wok vihannekset, nesteet ja suola, sekoita. Laita uuniin 200 asteeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti