perjantai 10. marraskuuta 2017

Lihapiirakat uunissa 18 kpl





Riittoisuus 18-20 kpl (6kpl/uunipelti

Taikina:
5 dl vettä
vajaa 0.5 dl sokeria
1 tl suolaa
2 pss kuivahiivaa (11g)
13 dl vehnäjauhoja
100 g voisulaa


Täyte:

700 g jauhelihaa
2 sipulia
2-3 dl kypsää puuroriisiä
2 keitettyä kananmunaa hakkeena täytteen joukkoon
kurkkurelishiä, tsatsikin jämät tms. kosteutta antavaa

suolaa
mustapippuria
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta


(1 kananmuna reunojen sulkemiseen)
noin 150g voisulaa lisäksi uunin jälkeen lihisten voiteluun


1. Tee täyte mielellään edellisenä päivänä, jotta maut imeytyy. Keitä riisi kypsäksi. Ruskista jauheliha sillä aikaa kun riisi kypsyy ja lisää joukkoon pilkottu sipuli, pyörittele hetki pannulla Mausta jo tässä vaiheessa jauhelihaa. Lisää kypsä riisi joukkoon ja lisää mausteita.

2. Lämmitä maito 42 asteiseksi ja lisää joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Anna tekeytyä viitisen minuuttia. Lisää vähitellen vehnäjauhoja. Alustamisen loppuvaiheessa lisää voisula joukkoon. Laita taikina kohoamaan vesihauteeseen.

3. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Jaa osat vielä viiteen osaan (yhteensä 20 taikinapalloa).

4. Kauli taikinapallot kuuden satsissa soikeiksi noin 0.5 cm paksuiksi läkkäröiksi. Voitele vedellä (kananmunalla) puolikasreuna, lisää toiselle puolelle reipas ruokalusikallinen täytettä  ja nosta toinen taikinapuoli täytteen päälle. Painele kiinni, peittele leivontaliinalla ja laita nousemaan. Tee seuraavat kuusi taikinapalloa lihiksiksi.

5. Kypsennä uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia. Voitele kypsät lihapiirakat voisulalla ja anna niiden levätä hetki, että pehmenevät. Tarjoile esim lenkkipalan, sinapin, ketsupin ja kurkkusalaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti