sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Sieni pekoni piirakka

 
27 cm piirakkavuoka
 
Pohja
3 dl     vehnäjauhoa
½ tl     suolaa
1 tl      leivinjauhetta
100g   kylmää voita

3 rkl    kylmää vettä

  1. Vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe sekoitetaaan keskenään.
  2. Nypi voi sekaan.
  3. Kun voi hyvin nypitty, lisää vesi, jotta saat taikinan pallon muotoiseksi.
  4. Laita tuorekelmupäälle ja laita vetäytymään jääkaappiin 30 min.
Täyte
150g   pekonia
1         sipuli
3 dl     suppilovahveroita paistettuna tai 1 l tuoreita

Kermaseos
150 g  ranskankermaa
loraus kermaa
2        munaa
1,5 dl juustoraastetta
½ tl    suolaa
1 tl     timjamia
  1. Ota taikina jääkaapista ja painele se vuokaan pohjalle ja reunoille.
  2. Laita piirakkavuoka pohjineen hetkeksi jääkaappiin.
  3. Laita uuni päälle 175.
  4. Silppua pekoni ja sipuli.
  5. Paista pekoni kuumalla pannulla
  6. Lisää sipuli ja kuullota.
  7. Lisää sienet sammuta lämpö ja anna hautua.
  8. Laita piirakkapohja uuniin esipaistumaan n 10 min.
  9. Sekoita kermat, munat, juustoraaste ja mausteet.
  10. Ota piirakkapohja uunista.
  11. Laita pekoni, sipuli, sienitäyte pohjan päälle.
  12. Kaada kermaseos täytteiden päälle.
  13. Paista n 30 min.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti