keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Punaviinikastike

 
2 rkl voita
1 sipuli
1 porkkana
3 valkosipulinkynttä
 
 
5 dl punaviiniä
5 dl hyvää lihalientä
3 rkl balsamiviinietikkaa
8 kokonaista mustapippuria
2 laakerinlehteä
½ rkl kuivattua rosmariinia
3 oksaa tuoretta timjamia

3 cm chiliä
2-3 rkl tummaa siirappia
1-2 rkl maizenaa, veteen sekotettuna
(suolaa)

  1. Kuori ja pilko juurekset isoiksi lohkoiksi, paista niihin kaunis väri voissa.
  2. Lisää päälle punaviini, lihaliemi sekä balsamico, lisää mausteet.
  3. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä vajaa tunti.
  4. Siivilöi kastike puhtaaseen kattilaan, kun juurekset alkavat olla hajoamispisteessä.
  5. Lisää chili kahtena palana kastikkeeseen (saat sen helposti pois jos alkaa tuntua liian tuliselta.
  6. Maista ja lisää siirappia . Kastikkeessa saa olla hieman potkua.
  7. Anna kiehua miedolla lämmöllä lähes siirappiseksi eli kunnes kastike on tiivistynyt, muista hämmentää välillä.  Jos tarjoat kastikkeen vasta seuraavana päivänä jätä homma tähän ja jatka huomenna kohdasta nro 7. 
  8. Halutessasi voit keittää kastiketta vähemmän aikaa ja suurustaa sen maizena-kastikesuurusteella.
  9. Pidä kastike lämpimänä tarjoiluun saakka
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti