2 rkl voita
1 sipuli
1 porkkana
3 valkosipulinkynttä
5 dl punaviiniä
5 dl hyvää lihalientä
3 rkl balsamiviinietikkaa
8 kokonaista mustapippuria
2 laakerinlehteä
½ rkl kuivattua rosmariinia
3 oksaa tuoretta timjamia
3 cm chiliä
2-3 rkl tummaa siirappia
1-2 rkl maizenaa, veteen sekotettuna
(suolaa)
- Kuori ja pilko juurekset isoiksi lohkoiksi, paista niihin kaunis väri voissa.
- Lisää päälle punaviini, lihaliemi sekä balsamico, lisää mausteet.
- Keitä kastiketta miedolla lämmöllä vajaa tunti.
- Siivilöi kastike puhtaaseen kattilaan, kun juurekset alkavat olla hajoamispisteessä.
- Lisää chili kahtena palana kastikkeeseen (saat sen helposti pois jos alkaa tuntua liian tuliselta.
- Maista ja lisää siirappia . Kastikkeessa saa olla hieman potkua.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä lähes siirappiseksi eli kunnes kastike on tiivistynyt, muista hämmentää välillä. Jos tarjoat kastikkeen vasta seuraavana päivänä jätä homma tähän ja jatka huomenna kohdasta nro 7.
- Halutessasi voit keittää kastiketta vähemmän aikaa ja suurustaa sen maizena-kastikesuurusteella.
- Pidä kastike lämpimänä tarjoiluun saakka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti