20-24 kpl keksejä
Massa:
n. 120-140 g Porkkana raastetta (3-4 porkkanaa) kuivahkona heinona raasteena
170 g pehmeää voita
220 g fariini sokeria
2 muna
220 t vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
Kuorrute:
80 g pehmeää voita
200 g tuorejuustoa (philadeldia)
1-2 tl vaniljasokeria
2-4 dl tomusokeria
Koristelu:
mantelirouhetta (t. muuta pähkinää, jos ei niissä ole ruskeaa kuortan mukana, niin
ripottele pikkasen kaakaota väriksi.
ripottele pikkasen kaakaota väriksi.
Valmistaminen
- Lämmitä uuni 180° ja leivinpaperoi 2 peltiä valmiiksi.
- Pese, kuori ja raasta raastimen hienohkolla osiolla. Painele talouspaperilla nestättä pois, niin kauan, etä paperi pysyy raastetta painaessa melko kuivana. Jätä odottamaan muun taikinan valmistumisen ajaksi.
- Mittaa vehnäjauhot, mausteet ja nostatusaineet omaan astiaan ja sekoita ne keskenään.
- Sitten vaahdota sähkövatkaimella keskenään pehmeä voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mukaan munat yksi kerrallaan ja vatkaa kummankin lisäyksen jälkeen vielä muutama minuutti.
- Lisää massaan porkkanaraaste ja kääntele se nuolijalla varovaisesti käännellen. Lisää mukaan kuivat aineet. Sekoita nuolijalla pikaisesti ainekset tasaiseksi massaksi.
- Pyörittele massasta 20-24 palloa ja aseta ne pellille. Jätä leviämisvaraa.
- Paista uunin keskiosassa n. 9-10 min, riippuen keksien koosta. Varo paistmasta liikaa, jotteivät menetä pehmeyttään.
- Jätä keksit jäähtymään.
- Valmista kuorrute: Vaahdota sähkövatkaimella pehmeä voi kuohkeaksi, vatkaa siihen tuorejuuusto ja vaniljasokeri pikaisesti sekaan. Lisää lopuksi nuolijalla käännellen haluamasi määrä tomusokeria.
- Levitä jäähtyneiden keksien päälle kerros kuorrutetta ja koristele vielä mantelirouheella.
Pikavalmistusversio ("kaverilta" opittu"):
Kaikki massan ainekset kuivien ainesten sekaan, sekoitus tasaiseksi ja lusikalla nostelu keoiksi leivinpaperille. Ei tule niin kauniita, mutta maistuvat yhtä hyville.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti