sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

Porkkanakakku keksit

 


20-24 kpl keksejä

Massa:

n. 120-140 g    Porkkana raastetta (3-4 porkkanaa) kuivahkona heinona raasteena
         

170 g        pehmeää voita
220 g        fariini sokeria

              muna

220 t        vehnäjauhoja
2 tl            kanelia
1 tl            kardemummaa
1 tl            vaniljasokeria
1 tl             leivinjauhetta
1 tl            soodaa
ripaus        suolaa

Kuorrute:
80 g        pehmeää voita
200 g      tuorejuustoa (philadeldia)

1-2 tl      vaniljasokeria
2-4 dl     tomusokeria

Koristelu:

                mantelirouhetta (t. muuta pähkinää, jos ei niissä ole ruskeaa kuortan mukana, niin
                ripottele 
pikkasen kaakaota väriksi.

Valmistaminen

  1.  Lämmitä uuni 180° ja leivinpaperoi 2 peltiä valmiiksi.
  2. Pese, kuori ja raasta raastimen hienohkolla osiolla. Painele talouspaperilla nestättä pois, niin kauan, etä paperi pysyy  raastetta painaessa  melko kuivana. Jätä odottamaan muun taikinan valmistumisen ajaksi.
  3. Mittaa vehnäjauhot, mausteet ja nostatusaineet omaan astiaan ja sekoita ne keskenään.
  4. Sitten vaahdota sähkövatkaimella keskenään pehmeä voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mukaan munat yksi kerrallaan ja vatkaa kummankin lisäyksen jälkeen vielä muutama minuutti.
  5. Lisää massaan porkkanaraaste ja kääntele se nuolijalla varovaisesti käännellen. Lisää mukaan kuivat aineet. Sekoita nuolijalla pikaisesti ainekset tasaiseksi massaksi.
  6. Pyörittele massasta 20-24 palloa ja aseta ne pellille. Jätä leviämisvaraa.
  7. Paista uunin keskiosassa n. 9-10 min, riippuen keksien koosta. Varo paistmasta liikaa, jotteivät menetä pehmeyttään. 
  8. Jätä keksit jäähtymään.
  1. Valmista kuorrute: Vaahdota sähkövatkaimella pehmeä voi kuohkeaksi, vatkaa siihen tuorejuuusto ja vaniljasokeri  pikaisesti sekaan. Lisää lopuksi nuolijalla käännellen haluamasi määrä tomusokeria.
  2. Levitä jäähtyneiden keksien päälle kerros kuorrutetta ja koristele vielä mantelirouheella.


Pikavalmistusversio ("kaverilta" opittu"):
Kaikki massan ainekset kuivien ainesten sekaan, sekoitus tasaiseksi ja lusikalla nostelu keoiksi leivinpaperille. Ei tule niin kauniita, mutta maistuvat yhtä hyville. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti