sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

Pieni mustikkapiirakka 20x20cm vuokaan

Kuvassa ei kaikkein paras paistotulos, koska opettelen vasta uuden uunini säätöjä










 Laita uuni lämpiämään 170°. Paperoi vuoka leivinpaperilla.


Muruseos:

100 g    öljyä tai voita sulatettuna
3 dl        vehnäjauhoja
1 tl        leivinjauhetta
1 tl        vanilasokeria
1,25 dl    sokeria
½          sitruunan kuori


Pohja:

2/3 osaa     muruseoksesta
100g          turkkilaista jogurttia t. kermaviiliä yms
1                muna 

Täyte:

3-4 dl        mustikoita
(½-1 dl        sokeria)
200g         turkkilaista jogurttia tms
               muna
1 tl            vaniliinisokeria
1 rkl          sitruunanmehua

Muruseoksen valmistaminen:

Valmista ensin muruseos yhdistämällä kuivat ainekset keskenään ja sitten nopasti sekoita  rasva kanssa murumaiseksi seokseksi. Ota tästä seoksesta omaan pikku kuppiin 1/3 osaa.

Pohjan valmistaminen:

2/3 osaan muruseokseen lisätään turkkilainen jogurtti ja muna. Sekoitetaan nuolijalla tasaiseksi maksasi
Levitä massa vuokaan tasaiseksi.

Täytteen valmistaminen:

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada se pohjan päälle tasaisesti joka paikkaan. 
Murusta täytteeenä  pääälle sivuun otettu 1/3 osa muruseoksesta.

Paistaminen:

Pasista uunin keskitasolla n. 35-45 min riippuen uunin tehosta. 
Anna piirakan jäähtuä rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti