sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Palermon pasta ala Manu







2 rkl      öljyä 
900 g    broilerin paistia
1 tl        suolaa
1 tl        sitruunapippuria
1 tl        paprikajauhetta
1,5 tl     kuivattua rakuunaa
1-2        valkosipulin kynttä pienennettynä

500 g    penne tms pastaa raakana

Juustokastike

2 rkl    öljyä
1 dl     vehnäjauhoja
1,2 l    kuumaa vettä
2 dl     kermaa
2 dl     maitoa
1 dl    kurkkusäilykelientä, hillosipulilientä
1 tl     curryjauhetta
1 tl     suolaa
n 1 tl  sillipurkin lientä (huom älä lisää, jos syöjissä on kala-allergisia)
½ tl    mustapippuria
150g   juustoraastetta

Valmistus:

Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää paistileikkeet ja riputtele mausteet niiden päälle. Käännä ja riputtele loput mausteet ja anna palojen kypsentyä. Samalla voit pienentää paistinlastalla paistileikkeitä pienemmiksi paloiksi. Kypsentyneet lihat kaada voideltuun uunivuokaan. Lisää vuokaan raa'at pastat.

Kuumenna vesi vesipannussa.
Lisää äsköiselle pannulle öljy ja vehnäjauhot ja sekoita ne. Lisää kuumaa vettä vähitellen pienissä erissä koko ajan sekoitellen. Lisää myös muut nesteet vähitellen ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Lopuksi lisää juustoraaste. Kuumenna kunnes juustoraaste on sulanut.

Kaada juustokastike pastan ja broilerileikkeiden joukkoon ja sekoita ne keskenään.

Paista palernon pasta 175 asteisessa uunissa alatasolla 45-50 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin. Anna vetäytyä vähintään 10 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti