perjantai 10. toukokuuta 2019

Sieni täytekakkupohja 26 cm vuokaan


Vuoan halkaisija: n. 26 cm 200 astetta 30 min uunin keskiosassa

5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä)
2 ½ dl sokeria

1 ¼ dl kiehuvaa vettä

3 ¾ dl vehnäjauhoja (kaakaopohja: korvaa ½ dl vehnäjauhoista kaakaojauheella)
2 tl leivinjauhetta

Mittaa ja sekoita keskenään jauhot.

Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Silläaikaa kun munat ja sokeri vaahtoutuu, laita vesi mikroon kiehumaan. Laita vähän ylimääräistä, sillä sitä haihtuu kiehumisprosessissa.
Muna-sokerivaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla tekemäsi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan.

Kaada mittaa vesimäärä ja lisää vesi siitä pienissä (15-20) erissä jatkaen vatkaimella sekoittamista täydellä teholla.

Siivilöi jauhoseos munavaahtoon pienissä erissä varovasti nuolijalla käännellen.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti