perjantai 10. toukokuuta 2019

Kebab pötkylä 2 kg ja kebab kastike


Raaka-aineet

Valmistusohjeet
  1. Sekoita mausteet ja perunajauho yhteen.
  2. Vatkaa yleiskoneen taikinasauvoilla paistijauhelihaa vähintään 30min. Lisää mausteseos lihan joukkoon vatkauksen alkuvaiheessa. Kun huomaat että jauhelihan rakenne muuttuu huokoisesta tiiviin sitkomaiseksi, on se valmista paketoitavaksi folioon. 
  3. Painele käsin mahdolliset ilmakuplat pois massasta ja tee siitä tiukka pötkylä folion sisään. Jos teet ohjeen mukaan 2kg satsin niin tee pötkylästä niin pitkä että se mahtuu juuri ja juuri uuniin poikittain. Kääri vielä varmuuden vuoksi toiseen folioon.
  4. Laita uunin alatasolle pelti jossa n. sentin kerros vettä jotta lihasta mahdollisesti valuva rasva tippuu siihen.
  5. Laita keskelle lihaa paistomittari. Kypsennä kebabbia uunin keskitasolla, paistoritilällä 100 asteessa (ilman kiertoilmaa). Kun kebabin sisälämpö saavuttaa 80 astetta, ota uuni pois päältä. Paistomittaria käyttävien ei tarvitse välittää alla olevasta paistoajasta, seuraa vain mittarin näyttämää sisälämpötilaa (saattaa mennä 5½-6 tuntia).
  6. Paista jälkilämmöllä uunissa puolisen tuntia ja tämän jälkeen anna pökäleen jäähtyä huoneenlämmössä. Poista folio ja kuivaile kebabin pintaa talouspaperilla. Kääri puhtaaseen folioon ja anna kiinteytyä jääkaapissa vähintään 12h.
  7. Leikkaa juustohöylällä tai kuorimaveitsellä kebab ohuiksi siivuiksi. Älä pelästy jos liha näyttää sisusta kohti aavistuksen raa'alta. Liha tummuu vielä kun se saa happea. Jaa sopivan kokoisiin purkkeihin/pusseihin ja pakasta liha jota et heti syö.
  8. Kebablihat voi sulattaa/lämmittää mikrossa, paistaa pannulla runsaalla öljyllä/voilla tai lämmittää uunin grillivastuksen alla (250 astetta noin 3min, käännä lihat kerran). Tarjoile kebab-kastikkeen, riisin, ranskalaisten tai vaikka perunamuusin kera. Kebabliha on täydellistä myös esimerkiksi salaatteihin, pizzan päälle tai tortillan/leivän väliin.

Kebab-kastike
  • 3dl paseerattua tomaattia
  • 1 tlk tomaattipyreetä
  • 1 tl sokeria
  • 1½tl sinappia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl chiliä
  • tuoretta chiliä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • ½ dl vettä

Käytä pyrettä, ei murskaa, koska kastikkeen pitää olla sileää. Laita kattilaan tomaatti pyree, paseraatutomaatti kastike ja vesi. Sekoita tasaiseksi, Lisää kaikki mausteet ja anna kiehua noin 15-20 min hiljalleen. Sekoita välillä. Jos kastike tuntuu liian paksulta lisää hiukan vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti