- Noin 1,2 kg valmista säilykettä.
0.5 kg
kesäkurpitsaa, vihreää ja keltaista
2
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
1 nippu
tuoretta korianteria
liemi:
4 dl
vettä
2 dl
sokeria
2 dl
valkoviinietikkaa
2 tl
seesamiöljyä
1 tl
hienoa merisuolaa
1. Huuhtele kesäkurpitsat huolellisesti ja kuivaa talouspaperilla.
Puolita ne ja vedä juustohöylällä pitkittäin ohuita lastuja.
2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Poista chilistä kanta ja viipaloi siemenineen renkaiksi.
Nostele ainekset puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin kerroksittain tuoreen korianterin
kanssa.
3. Kuumenna liemen ainekset keskenään niin, että sokeri sulaa täysin. Kaada kuuma liemi purkkiin
ja sulje kansi. Anna jäähtyä ja säilytä kylmässä.
- Vinkki! Etikkasäilykkeet saavat
oikean makunsa ja rakenteensa
vasta 3-5 viikkoa säilömisen
jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti