sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Kristallipullat

2,5 dl vettä tai vaniljakastiketta
0,75 dl sokeria
1 pussi kuivahiivaa
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
3 tl vaniljasokeria
5-6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä tai voita

erikoishienoa sokeria
50 g voita

pinnalle erikoishienoa sokeria ja sulatettua voita

Lämmitä neste (kuivahiivan käytössä suositellaan 42 astetta). Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja, ja sekoita ne sekä sokerit, kardemumma ja suola lämpimään nesteeseen. Sen jälkeen sekoita loput jauhot sekä pehmeä voi taikinaan. Vaivaa taikina hyvin, ja annan kohota n ½ h.

Kun taikina on kohonnut, jaa taikina 12 osaan. Pyöritä palat ohuiksi tangoiksi, ja tee niistä solmuja. Kohota solmupullia vielä puolen tunnin ajan.

Paista pullia 225 asteessa n. 10 minuuttia.
Voitele kuumat pullat sulalla voilla, ja kieritä pullat sokerissa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti