Kaalisalaatti lasipurkkeihin, säilyvyys n. 2 kk
Varaa salaattia varten 10 sillipurkkia
(Ahti) kansineen ja yksi isompi. Kiehauta ne vedessä ja laita jäähtymään
uunipellille. Tämä ei ilmeisesti ole välttämätöntä, koska säilöntäaineena
sokeri, suola ja etikka mutta tein kuitenskin.
900 g varhaiskaalia, ”talvikaalikin”
käy ohueksi suikaloituna
300 g porkkanaa
1 punainen paprika
1 sipuli
pala purjoa, mielellään vihreää
osaa
1-2 valkosipulia (voi
jättää poiskin)
2 dl öljyä
Muista käyttää nice diceriasi.
Suikaloi kaali, paprika, purjo ja sipuli. Raasta porkkanat. Lisää joukkoon öljy
ja sekoita.
Täytä lasipurkit melko tiiviisti, koeta saada suikaleet pysymään purkin
puolella ja jätä ne uunipellille.
Keihauta liemi:
1 l vettä
1 rkl suolaa
1 dl sokeria
1 dl etikkaa
Liemen kiehuttua kauho se lasipurkkeihin. Täytä ekana pienemmät purkit ja
sitten vasta isoin, joka saa jäädä vähemmälle liemelle, mikäli liemi tuntuu
loppuvan kesken. Laita heti täyttöjen jälkeen kannet kiinni.
Anna jäähtyä ja vie pikkupurkit kellariin ja hae tarvittaessa evääksi.
Isoin lasipurkki jätä jääkaappiin hetimiten särvittäväksi. Anna maustua
vähintään 4 tuntia, tämä salaatti paranee ”vanhetessaan”.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti