sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Särkyneen sydämen kakku

 


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
korppujauhoja tai mannaryynejä vuoan ”voiteluun”.
 
Raaka-aineet:
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta (laita soodaa, jos käytät piimää)

150 g voita sulatettuna (tai 1,25 dl öljyä+½tl suolaa)
3 dl sokeria
1 prk (250g) maitorahkaa
1 dl maitoa (tai piimää)
2 munaa

Voitele vuoka voilla tai vuokasprayllä ja ripottele korppujauhoja/mannaryynejä. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet taikinan.

Sekoita jauhoihin siivilöity kaakao, leivinjauhe (tai piimän kanssa sooda) ja vaniljasokeri. 

Sekoita maito/piimä, rahka, munat ja sula voi ja sokeri.

Sekoita märät ja kuivat aineet keskenään
ja kaada vuokaan.

Paista noin 45 min 200 asteessa.

Helppo kakku, kaikki vain sekaisin. Usein mittaan kuivataineet kippoon ja sekoitan ne keskenään ja siirrän ne samaisen kipon toiseen reunaan, näin syntyy märille aineksille kolo, jossa ne ekaksi sekoitan keskenään ja sitten sekoitan kaikki ainekset sekaisin ja taas säästyin yhden ylimääräisen kipon pesemiseltä.

Vatkaamalla munat ja sokerin saa erityisen kuohkean, Parantuneen Sydämen Kakun 💗

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti