7
dl vettä
1
paketti hiivaa (33 g kuivahiivaa)
1,5
dl kauraleseitä
1,5
dl ohrajauhoja
1,5
rkl siirappia tai hunajaa
(n. 1,5 dl perunamuusia)
(n. 1,5 dl perunamuusia)
10
dl vehnäjauhoja (7,5 dl jos käytii perunamuusia)
2 tl suolaa
2 tl suolaa
Voitele
vuoka voilla.
Sekoita
lämpimään veteen hiiva, siirappi/hunaja, kauraleseet ja
ohrajauhot. Anna turvota liinan alla n. 30 minuuttia.
Lisää
vehnäjauhot ja suola vähitellen alustaen. Taikina saa jäädä hieman
löysähköksi. Kaada taikina voideltuun vuokaa ja anna kohota vielä
n. 30 minuuttia liinan alla. Ripottelin päälle vielä
pellavansiemeniä, mutta halutessasi voit jättää ne pois.
Paista uunin alatasolla 250 asteessa n.25 minuuttia.
Paista uunin alatasolla 250 asteessa n.25 minuuttia.
Huom Taikina turpoaa paljon, joten vuoka jossa leivän paistat kannattaa täyttää vain puolilleen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti