torstai 14. marraskuuta 2019

Vuokaleivät 2 kpl




7 dl vettä
1 paketti hiivaa (33 g kuivahiivaa)
1,5 dl kauraleseitä
1,5 dl ohrajauhoja
1,5 rkl siirappia tai hunajaa
(n. 1,5 dl perunamuusia)

10 dl vehnäjauhoja (7,5 dl jos käytii perunamuusia)
2 tl suolaa

Voitele vuoka voilla.

Sekoita lämpimään veteen hiiva, siirappi/hunaja, kauraleseet ja ohrajauhot. Anna turvota liinan alla n. 30 minuuttia.
Lisää vehnäjauhot ja suola vähitellen alustaen. Taikina saa jäädä hieman löysähköksi. Kaada taikina voideltuun vuokaa ja anna kohota vielä n. 30 minuuttia liinan alla. Ripottelin päälle vielä pellavansiemeniä, mutta halutessasi voit jättää ne pois.
Paista uunin alatasolla 250 asteessa n.25 minuuttia.

Huom Taikina turpoaa paljon, joten vuoka jossa leivän paistat kannattaa täyttää vain puolilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti