Pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl jauhettua kardemummaa
1 ½ dl sokeria
2 ½ dl porkkanaraastetta
1
dl ananasmurskaa
2 kananmunaa
80 g voita
1 dl pähkinärouhetta
Kuorrute:
175 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g voita
1 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljatahnaa
pähkinärouhetta
2 kananmunaa
80 g voita
1 dl pähkinärouhetta
Kuorrute:
175 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g voita
1 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljatahnaa
pähkinärouhetta
Valmistusohjeet
- Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli, inkivääri, kardemumma ja ruokosokeri.
- Pese ja raasta porkkanat raasteeksi.
- Valuta ananasmurska ja mittaa siitä yksi desilitra kuivien aineiden joukkoon yhdessä porkkanaraasteen ja kananmunien kanssa.
- Sulata voi ja lisää se joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Lisää lopuksi vielä pähkinärouhe ja nostele taikina sekaisin.
- Kaada taikina voideltuun noin 24 cm piirakkavuokaan.
- Paista 175 asteessa noin 15–20 minuutin ajan, tai kunnes piirakka on kypsä. Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrute, kun piirakka on jäähtynyt.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto keskenään sekaisin. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljatahna.
- Vatkaa
tasaiseksi. Levitä kuorrute piirakan päälle ja koristele
esimerkiksi pähkinärouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti