·
2 tölkki olutta
·
1 sitruuna
·
2-3 yksikynsistä valkosipulia
Mausteseos, tai googleta "chicken rub" ja beer
but chicken
·
3 tl karkeaa merisuolaa
·
1 tl basilikaa
·
1 tl persiljaa
·
2 tl paprikaa
·
2 tl jauhettua korianteria
·
1 tl jauhettua mustapippuria
·
2 tl jauhettua inkivääriä
·
0,5 tl chilijauhetta
·
tuoreita yrttejä, muutama fenkolinpala, sipulia
Pese ja kuivaa kana. Hierotaan kana kauttaaltaan öljyllä ja sitten hiero kuiva mausteseos siihen. Mausteseosta
pitää myös hieroa nahan alle, jotta lihakin maustuu kunnolla sekä muutama
ripaus sisäänkin. Sormet vain rintalihaksiin ja reisien väliin. Sitruunasta
leikataan hyvin ohuita siivuja ja työnnetään nekin nahan alle. Työnsin
rintalihasten kumpaankin päähän yhden ohuen siivun ja vielä reisien nahkan alle
yhdet. Murskasin mukaan vielä pari valkosipulia ja lohkoin loput sitruunat työnsin broilerin sisään sekä yrtit, sipulit ja fenkolinpalan laitoin "tulpaksi" etteivät em makuaineet valu kaljatölkkiin. Mielellään annetaan vielä maustua muutama tunti eli
jos olet ottanut sulamaan edellisenä päivänä niin mausta aamusta ja paista
illasta.
Pese oluttölkit. Oluttölkki juodaan puoliksi ja poistetaan kansi
tölkinavaajalla. Hieromisesta ylijäänyt mausteseos lisätään oluen joukkoon. Tölkin
kyljet liukkaroidaan öljyllä ja kana istutetaan tölkin päälle, niin että tölkki
on lähes kokonaan hanurissa, eli vatsaontelossa. Vedä nahka kaula-aukon yli ja
kiinnitä se hammastikulla, jottei sisältä tulevat aromit pääse karkuun. Tikuta
siivetkin vartaloon kiinni hammastikuin, etteivät pala.
Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin tunti. Kana on kypsää kun koivista valuvat nesteet ovat kirkkaita
tai mittarilla 82 astetta koivesta mitattuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti