sunnuntai 12. elokuuta 2018

Tölkkipersekana











·                     2 broileria, pakastettuna tai tuoreena, kunhan on sula ennen uuniin menoa
·                     2 tölkki olutta
·                     1 sitruuna
·                     2-3 yksikynsistä valkosipulia

Mausteseos, tai googleta "chicken rub" ja beer but chicken

·                     3 tl karkeaa merisuolaa
·                     1 tl basilikaa
·                     1 tl persiljaa
·                     2 tl paprikaa
·                     2 tl jauhettua korianteria
·                     1 tl jauhettua mustapippuria
·                     2 tl jauhettua inkivääriä
·                     0,5 tl chilijauhetta
·                     tuoreita yrttejä, muutama fenkolinpala, sipulia

Pese ja kuivaa kana. Hierotaan kana kauttaaltaan öljyllä ja sitten hiero kuiva mausteseos siihen. Mausteseosta pitää myös hieroa nahan alle, jotta lihakin maustuu kunnolla sekä muutama ripaus sisäänkin. Sormet vain rintalihaksiin ja reisien väliin. Sitruunasta leikataan hyvin ohuita siivuja ja työnnetään nekin nahan alle. Työnsin rintalihasten kumpaankin päähän yhden ohuen siivun ja vielä reisien nahkan alle yhdet. Murskasin mukaan vielä pari valkosipulia ja lohkoin loput sitruunat työnsin broilerin sisään sekä yrtit, sipulit ja  fenkolinpalan laitoin "tulpaksi" etteivät em makuaineet valu kaljatölkkiin. Mielellään annetaan vielä maustua muutama tunti eli jos olet ottanut sulamaan edellisenä päivänä niin mausta aamusta ja paista illasta.

Pese oluttölkit. Oluttölkki juodaan puoliksi ja poistetaan kansi tölkinavaajalla. Hieromisesta ylijäänyt mausteseos lisätään oluen joukkoon. Tölkin kyljet liukkaroidaan öljyllä ja kana istutetaan tölkin päälle, niin että tölkki on lähes kokonaan hanurissa, eli vatsaontelossa. Vedä nahka kaula-aukon yli ja kiinnitä se hammastikulla, jottei sisältä tulevat aromit pääse karkuun. Tikuta siivetkin vartaloon kiinni hammastikuin, etteivät pala.

Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin tunti. Kana on kypsää kun koivista valuvat nesteet ovat kirkkaita tai mittarilla 82 astetta koivesta mitattuna.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti