keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Lihamakaroonilaatikko iso satsi

3 l maku vuoka ja 2 puolen litran annosfoliovuokaa


600 g makaronia
1tl suolaa

700g jauhelihaa

1 iso sipuli
1 paprika
1 dl aurinkokuivattuja tomaattikuutoiota
1 ptk pekonia (jos on)
1 tl suolaa

7 dl täysmaitoa
2 dl kermaa
½tl suolaa
mustapippuria


Laita vesi kiehumaan ja keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Jätä jäähtymään.

Kuumenna pannu kuumaksi ja lirauta siihen öljyä. Ruskista jauhelihat rypsiöljyssä isossa paistinpannussa. Paista jauheliha osissa, jotta pannu pysyy koko ajan tarpeeksi kuumana.  Laita jo paistetut lihat kulhoon odottamaan.

Pilko pekonit, sipuli ja paprika pieniksi paloiksi. Laita ne jauhelihan sekaan ja tomaattikuutiot. Paista vielä 5 minuuttia ja sekoita kaikki jauhelihan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita makaronit muiden ainesten joukkoon aiemmin käyttämässäsi suuressa kulhosssa.
Laita makaronit vuokiin, kaada munamaitot päälle. Taputtele tasaisiksi ja paina paprikat pinnalta piiloon.

Laita makuvuokaan kansi päälle ja anna maustua vaikka seuraavaan päivään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti