tiistai 17. lokakuuta 2017

Kanapiirakka pohjassa porkkanaa

Kana/savukala tms piirakka

Muista pohjaa esipaistetaan 225 astetta /10 min

normi                    uuni-
piirakkavuoka       pellillinen
100 g                      300 g            voita
100 g                      300 g            porkkanaraastetta
1 dl                         3 dl               vehnäjauho
1 dl                         3 dl               hiutaleita (kaura tai 4-viljan tms)
½ tl                         1,5 tl             suolaa
½ tl                         1,5 tl            leivinjauhetta

Huoneenlämpäinen pehmeä voi ja porkkanaraaste sekoitetaan keskenään.
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja sekoitetaan porkka-rasva mössöön.

Runsaasti jauhoa levitykseen, niin onnistuu parhaiten.
Pohjaa esipaistetaan 225 astetta /10 min

Täyte:
                                                    kanasuikaleita tai savukalaa
                                                    paprikaa, jalopenoa, oliiveja, sipulia yms.


2 dl                          4 dl              kermaviiliä
1 dl                          2 dl              ruokakermaa
1                              3                  munaa

                                                    (juustoraastetta)
                                                 
mausteet: 0,75 tl suola, 1 tl sitruunapippuri, mustapippuri, paprikajauhe yms

Kypsennä kanapalat, savukalaa ei tarvitse kypsentää. Heittele ne ja muut paloitellut ainekset esipaistetun piirakan päälle. Sekoita kermaviili, ruokakerma ja muna ja lisää niihin mausteet ja kaada seos kana/kalapalojen ja paloitelluiden vihannesten päälle. Juustoraastetta voi laittaa paistoksen pintaan. 200 astetta n 30 min.
                                                 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti