tiistai 17. lokakuuta 2017

Kana- tai savulohipiirakka pohjassa porkkana/punajuuriraastetta tai perunamuusia

Kana- tai savulohikala tms piirakka

Muista pohjaa esipaistetaan 225 astetta /10 min

normi 20cm          24 cm             uuni-
piirakkavuoka      p-vuoka          pellillinen
100 g71 dl              1,5                300 g            voita, öljyä
100 g                      150g             300 g            porkkanaraastetta (raakaa punajuurta raastettuna tai muusia)
1 dl                         1,5 dl            3 dl               vehnäjauho
1 dl                         1,5 dl            3 dl               hiutaleita (kaura tai 4-viljan tms)
½ tl                         1 tl                1,5 tl             suolaa
½ tl                         1 tl                1,5 tl            leivinjauhetta

Sulatettu voi tai öljy ja porkkanaraaste sekoitetaan keskenään.
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään lisää sekaan rasva ja porkkana/punajuuri tai muusi.

Taputtele pohja suoraan vuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle. Tee reunaa n 1-1,5cm.
Pohjaa esipaistetaan 225 astetta /10 min

Täyte:
                                                    kanasuikaleita tai savukalaa
                                                    paprikaa, jalopenoa, oliiveja, sipulia yms.


2 dl              2dl             4 dl              kermaviiliä
1 dl              1 dl            2 dl              ruokakermaa
1                  1                3                  munaa

                                                    (juustoraastetta)
                                                 
mausteet uunipelliliseen: 0,75 tl suola, 1 tl sitruunapippuri, mustapippuri, paprikajauhe yms

Kypsennä kanapalat, savukalaa ei tarvitse kypsentää. Heittele ne ja muut paloitellut ainekset esipaistetun piirakan päälle. Sekoita kermaviili, ruokakerma ja muna ja lisää niihin mausteet ja kaada seos kana/kalapalojen ja paloitelluiden vihannesten päälle. Juustoraastetta voi laittaa paistoksen pintaan. 200 astetta n 25-30 min.

Savulohesta tulee mun mielestä parempaa kuin broilerista
                                                 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti