Pohja:
6 dl riisimuroja
80 g tummaa suklaata (Fazerin taloussuklaa) (tai ½-1 dl suklaalevitettä esim Nutella)
6 dl riisimuroja
80 g tummaa suklaata (Fazerin taloussuklaa) (tai ½-1 dl suklaalevitettä esim Nutella)
400 g aprikoosihilloa
Täytevaahto:
5 dl vispikermaa
600 g vaniljajogurttia
5 dl vispikermaa
600 g vaniljajogurttia
Valkosuklaatäyte:
½ täytevaahdosta
4 liivatelehteä
145 g valkosuklaata (Panda levy)
¾ dl vettä
½ täytevaahdosta
4 liivatelehteä
145 g valkosuklaata (Panda levy)
¾ dl vettä
Tumma suklaatäyte:
½ täytevaahdosta
4 liivatelehteä
120 g tummaa suklaata (eli loput 200g levystä)
¾ dl vettä
Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla tai sivele reunaan öljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin.
½ täytevaahdosta
4 liivatelehteä
120 g tummaa suklaata (eli loput 200g levystä)
¾ dl vettä
Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla tai sivele reunaan öljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin.
Sulata
suklaa ja sekoita joukkoon riisimurot ja kääntele sekaisin. Painele seos vuoan
pohjalle rikkomatta muroja.
Nosta vuoka kylmään hetkeksi jähmettymään. Levitä hillopohjalle kun se on jähmettynyt ja pysyy paikallaan.
Nosta vuoka kylmään hetkeksi jähmettymään. Levitä hillopohjalle kun se on jähmettynyt ja pysyy paikallaan.
Vatkaa
vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljajogurtti. Jaa täytevaahto kahteen yhtä
suureen osaan.
Laita
kummankin täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Paloittele
tumma suklaa ja valkosuklaa eri lautasille ja sulata molemmat mikrossa miedolla
lämmöllä. Huom valkosuklaa sulaa paljon nopeammin.
Kuumenna
täytteiden vedet kiehuvaksi. Sulata molempiin liivatteet.
Valmista
ensin vaalea täyte, niin sinun ei tarvitse pestä vatkaimia välillä. Sekoita
toiseen vaahtopuolikkaaseen valkosuklaa ja liivateseos ja toiseen puolikkaaseen
tumma suklaa ja liivateseos.
Kaada
vuoan keskelle vuorotellen tummaa ja vaaleaa täytettä noin desilitra
kerrallaan. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta
voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Jos täyte painuu
pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa. Jos taas täyte jää kellumaan
pinnalle, kaada ylempää.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi tai yön
yli. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Tee pinnalle tasajako merkit esim pitkällä viivottimella (12
isohkoa palaa) ja koristele haluamasi tavalla tai jätä naked cake.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti