sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Punajuurisalaatti

 


3-4 kpl isohkoa keitettyä jäähdytettyä punajuurta (käytä painekattilaa niin saat nopeasti kypsäksi)
1 iso golden delice omena
1 iso maustekurkku
pala purjoa (tai pakastettu) puolikkaaksi tai neljänneksiin pituussuunnassa veistetty ja kapoiseksi viipaloitu
vähän piparjuurta pirtsakkuutta antamaan (pakasta, ettei mene hukkaan ja raasta sieltä tarvittaessa)
 
Kastike:
1 tlk kermaviiliä
2-4 rkl majoneesia (myös valkosipulilla maustettu käy), smetanaa, creme fraichea
n 1 rkl sinappia
suolaa n ½ tl
valkopippuria muutama ripaus
(etikkaa (omena, puna, valko tai väkiviina), muutama tippa, ei välttämätön)
 
Keitä punajuuret kuorineen ja kaada kypsistä kuumista punajuurista höyritinvesi pois, poista ritilät ja lisää kylmää vettä kattilaan. Huuhdo samalla kylmän veden alla ritilikkö. Vaihda vesi kun lämpenee. Kun vesi kylmää/kylmähköä puristele pinnoilta kuoret pois ja nosta kuoritut sitä mukaan talouspaperin päälle kuivumaan.

Raasta isolla puolella raastinta omena, herkkukurkku ja punajuuret. Suikaloi purjo. Raasta pikkasen piparjuurta mahdollisimman pienimmällä raastinkoolla
.
Lisää kermaviili, majoneesi, sinappi, suola, valkopippuri, (etikka). Sekoita ainekset keskenään. 

Punajuurten, herkkukurkun ja omenan koosta ja kosteudesta riippuen voit joutua lisäämään kermaviiliä ja mahdollisesti majoneesia. Mikäli ne on loppu ja jääkaapista löytyy smetanaa tai creme fraichea niin jatka niillä.


Punajuuri-sipuli säilykkeestä voi tehdä myös helposti punajuurisalaatin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti