sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Pulla kermahillo sarvet 12 kpl

 

2,5 dl heraa (jäänyt juustonteosta) lämmitettynä 
2 * 7g kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
½ tl suolaa
n.7-8 dl vehnäjauhoja (sekosin laskuissa)
n 1 dl öljyä

kermavaahtoa
hilloa (vattu tai mansikka)

Lämmitä neste 42 asteiseksi. Lisää suola, sokerit, kardemumma, hiiva, ja puolet jauhoista.
Sekoita ainekset sekaisin aluksi vain etu- ja keskisormella, lisää jauhoja  ja lopuksi joudutkin käyttämään taikinan alustamiseen jo koko kämmentä. Tee napakka taikina ja lisää öljy. Jatka vaivaamista, jotta saat rasvan imeytymään. Kun taikina tuntuu hyvältä jätä se nousemaan lämpimään paikkaan leivinliinan alle (esim, laita tiskialtaaseen lämmintä vettä).

Kun taikina on noussut 20-30 min ota siitä n.80 g painoisia nökäreitä. Pyöritä nökäre pikkuletiksi n. 30 cm pitkäksi, kiepula letti struudelitötterön päälle (öljyä tötteröiden ulkopinta) ja laita tötterö kyljelleen uunipellille viimeisin kieputus peltiä kohti. Tästä taikinamäärästä pitäisi tulla n 12 pullasarvea. 
Voitele sarvet kananmunalla ja laita päälle raesokeria.

Paista 200 asteessa n. 12-15 min. Anna jäähtyä leivinliinan alla.

Ota jäähtyneistä sarvista struudeliitötteröt pois.

Tee kermavaahto ja laita se pursotuspussiin (vaikka tavalliseen muovipussiin, josta leikkaat yhden kulman auki, kun kermavaahdon olet laittanut sinne).

Ota tötteröt ja tiputa hilloa niihin n ½ rkl/tötterö. Sipaise ruokailuveitsellä hillot vähän leveilleen koko torven matkalle. Lopuksi töräytä tötteröt täyteen kermavaahtoa. 

Ja eikun sarvet ääntä kohden kahvin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti