torstai 21. toukokuuta 2020

Riisikeitto/pata kanalla tai ilman


Jos haluat keittoon/pataan kanaa laita 800g paistileikkeet paistinpannulle kovalle kuumuudelle, jotta saavat väriä. Kun leikkeet ruskettuneet peinennä lämpöä, anna porista ja pilko pannulla kypsät leikkeet paistilastalla pienemmäksi tarvittaessa)

1,5 dl pitkäjyväistä riisiä (3 dl jos haluat pataa)
2 keltaista sipulia (siivuina)
2-4 porkkanaa suikaleina
1 tl suolaa
1 l vettä

Keitä edellä olevia 15min

1 pieni purso suikaloituna
2 sellerinvartta ohuina viipaleina
(n. 100g vihreitä herneitä tai papuja suikaleina)
1 tölkki murskattua tomaattia

Lisää edellä olevat keitokseen ja anna porista 10 min

1-2 tl suolaa
1 maustemitta mustapippuria rouhittuna
(1dl kevyt ranskankermaa/sulatejuustoa)
(tummia kivettömiä viinirypäleitä)
2-3 tl basilikaa
2-3 puristettua valkosipulin kynttä
2 rkl tomaattisosetta

Kiehauta viimeiset ainekset (+kypsät kanapaistiliekkeet) keiton joukkoon ja tarjoile.

Jos jättää kanan ja ranskankerman/sulatejuuston ja viinirypäleet tulee hyvä laihdutusruoka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti