torstai 9. huhtikuuta 2020

Majoneesi sauvasekottimella





Ainekset oltava huoneenlämpösiä:

2 munaa
1 rkl etikkaa
1 rkl sinappia
0,5 tl suolaa

3 dl öljyä
( 1 valkosipulin kynsi kuorittuna)

Laita ainekset em järjestyksessä korkeaan kapeaan astiaan (n. 7dl vetoiseen), johon mahtuu sauvasekoitin sisään. Mulla on sellanen sauvasekoitin, jonka sekoitinpään saa irti koneesta pesua varten ja laitankin sen (puhtaan, kuivan) irtopään munien, etikan, sinapin ja suolan päälle ja sitten vasta mittaan öljyn. (usein sinappi on jääkaappikylmää, kun en ole muistanut ottaa lämpiimään, niin silloin sekoitan sinapin vasta valmiiseen majoneesiin.

Sauvasekoitin pohjaa vasten ja käynnistä täydellä teholla (myös tehonappula käytössä, äläkä sammuta, muuten tulee epämäärästä velliä) . Pidä sauva pohjaa vasten jonkin aikaa ja kun alkaa muodostua valkoista majoneesia kallista sekoitinta ja anna sen muodostaa lopusta aineksesta majoneesi.

Välillä ei tule ihan niin paksua ja jos jää ihan liruksi niin älä heitä aineiksia menemään. Käytä ne vaikka sämpylänesteen jatkeena tms. joku on jopa käyttänyt seuraavan satsin jatkeena lisäten sitä ohuena nauhana kun majoneesi muuten on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti