sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Beef wellington

6 annosta


1 kg naudan sisäfileetä (vahingossa ostin pihvifileetä, kesti aika kauan kypsyä uunissa)
2 rkl voita
2 rkl öljyä

½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Täyte:
2rkl voita
2 dl silputtua sipulia
2 valkosipulin kynttä silputtuna

200 g maksamakkaraa (maksapasteijaa)
1 rkl kapriksia (muista pienentää ne)
1 dl persiljaa, timjamia tai basilikaa silputtuna
½ tl mustapippuria
¼ tl suolaa
1 rkl karkeaa Dijon sinappia

400g voi tai lehtitaikinaa Huom KOKOnainen ei torttulevyjä
1 kananmuna voiteluun

Ota liha ja taikina huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen lihan paistamista.

Tee täyte: Kuullota sipulit rasvassa paistinpannussa. Silläaikaa kerää kippoon maksamakkara, kaprikset, persilja, sinappi ja mausteet. Sekoita massa ja siirrä kipon toiseen laitaan. Nakkaa kuullotetut sipulit kipon toiseen tyhjään laitaan, jäähdytä sipuliseos.

Puhdista ja ruskista huoneenlämpöinen filee joka kantiltaan. Nosta jäähtymään ja mausta.

Kauli taikinalevy ½ cm paksuiseksi ja 2 kertaa fleen kokoiseksi levyksi.

Kun sipuliseos on jäähtynyt sekoita täytteen ainekset.

Levitä taikinalevyn keskelle sipuliseosta ja nosta päälle filee. Voitele taikinan reunat munalla. Kääri taikina tileen ytmpärille niin, että se peittyy. Aseta "paketti" saumapuoli alaspäin ja nosta uunipellille tai -vuokaan. Voitele pinta munalla. Ripottle voidellun taikinan päälle ennnen paistoa siemeniä (unikko) tai taikinasta tehtyjä koristeita (voitele ne, kun ne on taikinan päällä).

Paista 175 º uunissa, kunnes fileen sisälämpötila on  60 astetta.
Anna fileen levätä hetki ennne leikkaamista (15-30 min).

Tarjoa valkosipulikermaperunoiden kera. Ylimääräistä kastiketta ei tarvita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti