Suklaamuffinsit
200 astetta 12-15 min
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl vesi/maito (reilu desi)
1 dl öljy
2 munaa
Sekoita
kuivat aineekset keskenään. Kaavi ne toiseen reunaan kulhoa ja
”tyhjään” reunaan lisää munat, maito ja öljy ja sekoita ne
kulhon reunassa ekana keskenään ja kun munat on rikki ja märät
aineksi keskenään sekasin > sekoita ne kuiviin aineksiin. Täytä
muffinssikupit taikinalla, jätä muutama milli vajaaksi kuppien
täyttö.
Paista
200 asteessa n. 15 min. Kokeile tikulla, ovatko kypsiä. Jos tikkuun
ei jää taikinaa ovat valmiit. Jäähdytä.
Vamista
kuorrute, paiston ja jäähtymisen aikana
Kuorrute:
1
dl kaakaojauhetta
5 dl tomusokeria
180g voita
2 rkl kermaa
5 dl tomusokeria
180g voita
2 rkl kermaa
24
kpl sokerikoristesilmiä
Yhdistä
tomusokeri ja kaakaojauhe. Kuutioi voi pieniksi kuutioiksi. Vatkaa
voi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa vaaleaksi, n. 5 minuutin
ajan. Lisää 1/3 kaakaotomusokeriseoksesta ja vatkaa kunnes seos on
tasaista. Lisää taas 1/3 ja vatkaa noin 3 minuutin ajan. Lisää
loput kaakaotomusokeriseoksesta sekä kerma ja jatka vatkaamista
vielä noin 5 minuutin ajan.
Laita
suklaakuorrutus pursotuspussiin. Parhaan jäljen saat
pyöreäreikäisellä tyllalla, mutta onnistuu myös niin että teet
vain reilun 1 cm mittaisen kolon pursotuspussiin ja pursotat niin.
Asettele silmät kuorrutukseen heti pursotuksen jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti