perjantai 17. elokuuta 2018

Kurkkurelish




4,5- 5 kg   avomaan kurkkua
1,5 kg       sipulia
                 tilliä

Liemi:
0,5 l      säilyke-etikkaa (10%)
1 kg      sokeria
0,5 dl    suolaa
       

Kurkut raastetaan yleiskoneen raastimella (ei kuitenkaan kaikkein isoimmalla "terällä").
Sipulit silputaan myös pieniksi tai samalla yleiskoneraastimella kuin kurkutkin.

Etikka, sokeri ja suola keitetään liemeksi. Tähän kuumaan liemeen lisätään raastetut kurkku ja sipuli sekä saksilla silputtu tilli. Sekoitetaan ja annetaan hetken vetäytyä. Purkitetaan puhtaisiin lämpimiin purkkeihin ja säilytetään kylmässä.

Relish maku tekeytyy kellarissa parin viikon päästä alkaen syötävän hyväksi. Malttamattomat voivat alkaa syömään myös heti.

Tarjoiluehdotuksia: lihapiirakoiden tai tortillojen tms kyytipojaksi. Loput relishistä voi heittää liemineen jauheliha- tai nakkikastikkeen joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti