sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Kaalisalaatti lasipurkkeihin, säilyvyys n. 2 kk

 


Kaalisalaatti lasipurkkeihin, säilyvyys n. 2 kk

Varaa salaattia varten 10 sillipurkkia (Ahti) kansineen ja yksi isompi. Kiehauta ne vedessä ja laita jäähtymään uunipellille. Tämä ei ilmeisesti ole välttämätöntä, koska säilöntäaineena sokeri, suola ja etikka mutta tein kuitenskin.


900 g               varhaiskaalia, ”talvikaalikin” käy ohueksi suikaloituna
300 g               porkkanaa
1                      punainen paprika
1                      sipuli
pala                 purjoa, mielellään vihreää osaa
1-2                   valkosipulia (voi jättää poiskin)
2 dl                  öljyä

Muista käyttää nice diceriasi.
Suikaloi kaali, paprika, purjo ja sipuli. Raasta porkkanat. Lisää joukkoon öljy ja sekoita.

Täytä lasipurkit melko tiiviisti, koeta saada suikaleet pysymään purkin puolella ja jätä ne uunipellille.

Keihauta liemi:
1 l                     vettä
1 rkl                  suolaa
1 dl                   sokeria
1 dl                   etikkaa

Liemen kiehuttua kauho se lasipurkkeihin. Täytä ekana pienemmät purkit ja sitten vasta isoin, joka saa jäädä vähemmälle liemelle, mikäli liemi tuntuu loppuvan kesken. Laita heti täyttöjen jälkeen kannet kiinni.

Anna jäähtyä ja vie pikkupurkit kellariin ja hae tarvittaessa evääksi.
Isoin lasipurkki jätä jääkaappiin hetimiten särvittäväksi. Anna maustua vähintään 4 tuntia, tämä salaatti paranee ”vanhetessaan”.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti